• امروز : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
13
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران:

قانون جدید احزاب روند تشکیل پارلمان اصلاحات را کند کرده است

  • کد خبر : 2020
  • 01 اردیبهشت 1398 - 4:31
قانون جدید احزاب روند تشکیل پارلمان اصلاحات را کند کرده است

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران از احتمال مطرح شدن پارلمان اصلاحات به عنوان یک تشکل جدید و نه یک سازوکار ائتلافی و نیز کند شدن بررسی فرایند تشکیل پارلمان اصلاحات خبر داد.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران از احتمال مطرح شدن پارلمان اصلاحات به عنوان یک تشکل جدید و نه یک سازوکار ائتلافی و نیز کند شدن بررسی فرایند تشکیل پارلمان اصلاحات خبر داد.

 

*** ایده تشکیل پارلمان اصلاحات

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری منتخبین، عضو شورای مرکزی کارگزاران سازندگی ایران با اشره به این موضوع، ایده تشکیل پارلمان اصلاحات را مربوط به ۱۰ سال پیش دانست و اظهار کرد:

این ایده جسته و گریخته برای سامان دادن به فعالیت اصلاح طلبان زیر چتر جامع مطرح شد تا فعالیت‌ها هم جهت و دارای بازدهی بالا باشد.

این فکر در سال ۹۶ به ارائه یک پیشنهاد برای تشکیل پارلمان اصلاحات، منجر شد.

یدالله طاهرنژاد ادامه داد: عملیاتی شدن این پیشنهاد و تشکیل این پارلمان در سال ۹۶ در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با اکثریت آرا تصویب و سازوکار آن به کمیته سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات واگذار شد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب اضافه کرد: کمیته سیاسی بعد از ۹ ماه به طرح اولیه‌ای درباره این سازمان رسید.

در ادامه و بعد از نظرخواهی از اعضا، طرح به صحن شورا آورده شد و طی سه ماه اخیر ۱۰ ماده آن تصویب شده است.

 

*** دلیل کند شدن بررسی پارلمان‌اصلاحات

 

طاهرنژاد خاطرنشان کرد: با توجه به قانون جدید احزاب این پارلمان احتمالا خود به عنوان یک تشکل جدید مطرح شود نه یک سازوکار ائتلافی.

این موضوع اعضای شورای هماهنگی را دچار تردید کرده و به همین دلیل کار بررسی پارلمان اصلاحات، کند شده است.

وی افزود: البته برخی از دوستان هم در حال رایزنی با وزارت کشور هستند تا به این جمع بندی برسند که اساسنامه تدوین شده برای پارلمان اصلاحات می‌تواند اساسنامه اتئلاف یا یک تشکل مستقل باشد و هنوز نظرات جمع بندی نشده است.

 

*** اعضای حاضر در پارلمان‌اصلاحات

 

طاهرنژاد درباره اعضای حاضر در پارلمان اصلاحات، گفت: بر اساس مواد بررسی شده از طرح پارلمان اصلاحات، تاکنون تنها حضور احزاب مشخص شده که از هر حزب عضو شورای هماهنگی ۱۰ تا ۱۵ نفر در این پارلمان حضور خواهند داشت.

وی گفت: پیشنهاد دیگری که هنوز تصویب نشده، به این صورت است که از هر حوزه انتخابیه متناظر با نمایندگان مجلس، یک نماینده در پارلمان حضور داشته باشد که این نماینده می‌تواند حقیقی و حقوقی باشد.

به این ترتیب و بر اساس این پیشنهاد ۲۹۰ نفر به عضویت پارلمان اصلاحات، در می‌آیند که می‌توانند حزبی یا غیرحزبی باشند.

طاهرنژاد افزود: در طرح مورد نظر حضور ۵۰ نفر از ادبا، شعرا، هنرمندان، روزنامه نگاران، نویسندگان و چهره‌های سیاسی هم در پارلمان اصلاحات، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

*** عضویت برخی وزرا در پارلمان اصلاحات

 

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره عضویت برخی وزرا در پارلمان اصلاحات، گفت: همچنین حضور وزرای پیشین اصلاح طلب از اول انقلاب تاکنون در این طرح مورد بررسی خواهد گرفت.

این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: تلاش بر این است که در صورت موافقت وزارت کشور با ائتلافی بودن سازوکار پارلمان اصلاحات برای انتخابات پیش رو پارلمان فعالیت خود را آغاز کند اما هنوز از وزارت کشور پاسخ روشنی دریافت نکرده‌ایم.

عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت: شورای عالی سیاستگذاری، جبهه هماهنگی اصلاحات و شورای مشورتی همگی زیرمجموعه نهاد پارلمان اصلاحات فعالیت خواهند کرد و پارلمان نهاد بالادستی خواهد بود.

 

به گزارش منتخبین «مرکز اطلاع رسانی انتخابات ایران»، پارلمان اصلاحات ایده‌ای است که نخستین بار از سوی مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری مطرح شد و طی سال‌های گذشته مورد توجه جریان‌های اصلاح طلب بوده است.

این طرح به منظور افزایش نقش احزاب و گروه‌های حقوقی در فعالیت‌ها و تصمیم گیری‌های جبهه اصلاح طلب ارائه شد؛ ایده‌ای که برای نهایی و عملی شدن پروسه طولانی را پیموده و همچنان با چالش‌هایی روبرو است.

 

منبع: منتخبین «مرکز اطلاع رسانی انتخابات ایران»

 

 

انتهای پیام///

لینک کوتاه : https://montakhabin.ir/?p=2020

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.